Adobe Connect käyttäjät – Muutoksia tulossa

Virtuaaliluokka Adobe Connect (AC) päivitetään hiihtolomaviikolla. Päivitys tuo muutoksia AC:n rakenteeseen ja muutokset vaikuttavat käyttäjiin.

Virtuaaliluokkajärjestelmä Adobe Connectin käyttö on vuoden 2011 aikana lisääntynyt huomattavasti aiempiin vuosiin verrattaessa ja vuoden 2012 alusta lähtien myös Mikkelin Ammattikorkeakoulu on siirtynyt kokonaisuudessaan käyttämään KyAMKin AC-järjestelmää. Jotta voisimme jatkossakin varmistaa mahdollisuuden käytön lisääntymiselle on tullut aika päivittää järjestelmän rakennetta selkeämmäksi ja helpommin ylläpidettäväksi. Näin pystymme myös paremmin hahmottamaan tarvittavien uusien lisenssien määrää ja varmistumaan siitä, että jo hyvään vauhtiin päässeellä verkko-opetus toiminnalla on riittävästi tilaa kasvaa.

Näkyvin muutos tulee olemaan se, että jokaisella huoneella tulee vastaisuudessa olla nimetty omistaja. Ryhmätunnuksilla, yksikön nimellä tms. olevat huoneet tulevat poistumaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaisella verkko-opetusta järjestävällä opettajalla tulee vastaisuudessa olemaan oma henkilökohtainen nimetty huone, jonka osoite tulee olemaan muotoa:

http://flax.kyamk.fi/kyamketunimisukunimi

Hyödyt käyttäjille

  • Henkilökohtainen huone tuo opettajalle huomattavia etuja verrattuna yhteiskäytössä oleviin huoneisiin. voit esimerkiksi valmistella tunnit huoneeseen etukäteen, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että joku muu pääsisi muokkaamaan huoneen ulkoasua.
  • Opiskelijoiden on helpompi löytää virtuaaliluokkaan kun huoneiden nimeäminen noudattaa selkeää kaavaa.

Uutena ominaisuutena päivitys mahdollistaa opettajille omien alihuoneiden luomisen, eli voit siis itse luoda uusia huoneita itsellesi eri tarkoituksia varten.

Lue ehdottomasti tämä:

  • Jos sinulla on jo olemassa huone, joka noudattaa yllämainittua nimeämiskaavaa ei päivitys aiheuta sinulle mitään toimenpiteitä.
  • Jos sinulla ei ole omaa huonetta käytössäsi, vaan olet käyttänyt yhteiskäytössä olevia huoneita tarvitset jatkossa käyttöösi oman nimetyn huoneen.

Voit tarkistaa onko sinulla käytössäsi henkilökohtaista huonetta alta löytyvien ohjeiden avulla. Jos sinulla ei ole omaa henkilökohtaista virtuaalihuonetta, mutta tarvitset sellaisen opetuksen tai muun toiminnan järjestämiseen voit pyytää huonetta Helpdeskin ( http://helpdesk.kyamk.fi) välityksellä. Muistathan valita toimipisteeksi: Oppimisteknologiakeskus.

Muutokset järjestelmän rakenteeseen toteutetaan hiihtolomaviikolla, jolloin palvelussa saattaa esiintyä katkoksia.

Miten voit tarkistaa onko sinulla henkilökohtaista AC-huonetta?

1. Kirjaudu AC-järjestelmään osoitteessa: http://flax.kyamk.fi/
2. Valitse avautuvalta sivulta ”My Meetings” -välilehti.

Tällä välilehdellä näet sivun vasemmalla puolella listan niistä AC-huoneista joihin sinut on liitetty osallistujaksi, sekä roolin (role) johon sinut on huoneessa merkitty. Host rooli tarkoittaa, että sinulla on ylläpitäjän oikeudet kyseiseen huoneeseen ja Participant sitä, että sinut on merkitty osallistujaksi kyseiseen huoneeseen. Jos sinulla on henkilökohtainen huone käytössäsi, on se yleensä nimetty niin, että oma nimesi näkyy joko osana huoneen nimeä (esim. Matti Strengellin virtuaaliluokka) tai huoneen nimi on sama kuin oma nimesi, kuten alla olevassa kuvassa näkyy. Mikäli näet pelkästään yleisesti osaston tai opiskelijaryhmän mukaan nimettyjä huoneita tarkoittaa tämä sitä, että sinulla ei ole henkilökohtaista AC-huonetta.

3. Klikkaa omalla nimelläsi nimettyä huonetta, jolloin sivun oikeaan reunaan avautuu kyseisen huoneen tiedot.

Mikäli tämän huoneen osoite, eli perusosan http://flax.kyamk.fi/ jälkeen tuleva osa on muotoa kyamketunimisukunimi kaikki on osaltasi kunnossa ja AC:n järjestelmärakenteen muuttaminen ei tule vaikuttamaan huoneeseesi mitenkään. Mikäli huoneen osoite ei ole tämän kaavan mukainen tullaan se muuttamaan siihen sopivaksi.

Mikäli sinulla ei ollut omalla nimelläsi nimettyä huonetta, mutta tarvitset kuitenkin huonetta opetuksen tai muun toiminnan järjestämiseen. Ota yhteyttä oppimisteknologiakeskukseen helpdeskin (helpdesk.kyamk.fi) välityksellä.

Spread the love

Vastaa