Digi.peda -seminaari

Digi.peda (entinen Verkko.ope) -seminaari on vuosittain toistuva tapahtuma, jossa esitellään digiopetuksen uusia tuulia ja jaetaan hyviä käytäntöjä. Seminaarissa myös julkistetaan vuoden Digiope -palkinnon saaja. Osaa seminaarista on mahdollista seurata verkon yli osoitteessa https://flax.xamk.fi/digipeda .

Digi.peda -seminaari

15.3.2019 klo 9.30 – 15.00, Xamkin Kouvolan kampus, Pajan projektitila

9.30  Aamukahvit
aamukahvit ja pientä suolaista seminaariin ilmoittautuneille.

10.00 Tilaisuuden avaus, orientuminen päivän työskentelyyn Opetuksen kehittämispäällikkö

10.15 -11.00 Carpe Diem yhteisöllisenä opetuksen kehittämisen välineenä verkkotutkintojen kehittämisessä Verkkopedagogiikan suunnittelija Ilona Laakkonen, JAMK.
Ilona esittelee Carpe Diem -suunnittelumenetelmän periaatteet, työskentelytavat ja -välineet, sekä menetelmän soveltaminen ja siitä saadut kokemukset suunniteltaessa restonomien monimuotokoulutuksen verkkototeutusta. Menetelmän työvälineitä hyödynnettiin myös YAMK-verkko-opetusta kehittäessä. Carpe Diem -malli tarjoaa hyviä välineitä pedagogisen käsikirjoittamisen tueksi.

11.15 – 11.30 Digiope 2018 -palkinnon jakaminen
Julkistetaan ja palkitaan vuoden 2018 Digiope -palkinnon ja kunniamainintojen saajat.

11.30 -12.30 Lounastauko (omakustanteinen)

12.30 -13.30  Hyvät käytännöt, joissa pääsevät esille Xamkin Digiope -äänestyksessä esiin nousseet osaajat ja hyvät käytännöt.

13.45 -14.45 E-kampuksen työpajat. Kevyesti ja kiinnostavasti . Tutustu ja testaa. Työpajoissa pääset harjoittelemaan digitaalisten työvälineiden käyttöä

Paja A. Exam -työpaja, tila 148
Kypsyysnäytteiden sesonki lähestyy. Tule tekemään kypsyysnäyte tai muu tentti valmiiksi opiskelijoiden ilmoittautumista varten!

Paja B. Teams -työpaja, tila 244
Olet ehkä kuullut jo paljon Teamsistä ja mahdollisesti kokeillutkin sitä. Tule testaamaan oman Teamsin ja Teams-kanavien luomista ja hallinnointia.

Paja C. Ruutukaappausvideoita Screencast-o-maticilla , tila 245
Screencast-o-matic on helppokäyttöinen työkalu ruutukaappausvideoiden luomiseen ja videomuotoisen palautteen antamiseen opiskelijoille. Tule oppimaan, miten saat sen käyttöösi ja kuinka ohjelma toimii.

14.45 – 15.00 Päivän yhteenveto
Mitä tänään opimme? Miten jatkaa oppimista?

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille verkko-opetuksesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille opettajille, hallinnon edustajille sekä opiskelijoille Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Myös yhteistyökumppanien edustajat ovat tervetulleita osallistumaan. Seminaarin toteutuksesta vastaa E-kampus -yksikkö yhteistyössä digimentorien kanssa.