Digi.peda -seminaari

Digi.peda -seminaari on vuosittain toistuva tapahtuma, jossa esitellään digiopetuksen uusia tuulia ja jaetaan hyviä käytäntöjä. Seminaarissa myös julkistetaan vuoden Digiope -palkinnon saaja. Osaa seminaarista on mahdollista seurata verkon yli. Osallistumislinkki lähetetään etäosallistujille sähköpostitse edellisenä päivänä.

Vuoden 2020 Digi.peda -seminaari järjestetään Xamkin Mikkelin kampuksella 13.3.2020. Seminaarin teemana on ennalta suunniteltu oppimisen ohjaus verkkototeutuksilla.

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille verkko-opetuksesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille opettajille, hallinnon edustajille sekä opiskelijoille Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Myös yhteistyökumppanien edustajat ovat tervetulleita osallistumaan. Seminaarin toteutuksesta vastaa E-kampus -yksikkö yhteistyössä digimentorien kanssa.

OSALLISTU SEMINAARIIN ETÄYHTEYDELLÄ: https://flax.xamk.fi/digipeda


Digi.peda -seminaari 2020

Huom! Pienet muutokset aikataulussa ja sisällössä mahdollisia

13.3.2020 klo 9.30 – 15.00, Xamkin Mikkelin kampus, D127

9.30  Aamukahvit
aamukahvit ja pientä suolaista seminaariin ilmoittautuneille.

10.00 Tilaisuuden avaus, orientoituminen päivän työskentelyyn
Mika Ruponen, koulutusalajohtaja, Xamk

Xamkin strategian digitaalisuus -teeman vastuuhenkilö

10.15 -11.15 Oppimismuotoilu verkko-opetuksen laadun rakentamisen työkaluna
Akseli Huhtanen, oppimismuotoilija, FITech-verkostoyliopisto
Akseli Huhtanen on koonnut FITech -verkoston tarpeisiin oppimismuotoilun työkalupakin ja verkko-oppimisen muotoilukirjan, jotka tarjoavat konkreettisia työkaluja ja malleja verkko-opetuksen kehittämiseen. Puheenvuorossaan Akseli avaa muotoiluajattelua ja sen soveltamista verkko-opetuksen suunnitteluun ja kehittämiseen.

11.15 – 11.30 Digiope 2019 -palkinnon jakaminen
Julkistetaan ja palkitaan vuoden 2019 Digiope -palkinnon ja kunniamainintojen saajat.

11.30 -12.30 Lounastauko (omakustanteinen)

12.30 -13.30  Hyvät käytännöt , joissa pääsevät esille Xamkin Digiope -äänestyksessä esiin nousseet osaajat ja hyvät käytännöt.

13.45 -14.45 E-kampuksen työpajat. Kevyesti ja kiinnostavasti . Tutustu ja testaa. Työpajoissa pääset kokeilemaan digitaalisten työvälineiden käyttöä

Paja A. Videoita Lightboardilla
Lightboard on yksi tapa saada videolle käsin kirjoitettua ja piirrettyä sisältöä. Mikpolin studiossa pääset näkemään ja kokeilemaan Lightboardin toimintaa käytännössä.

Paja B. Aktivointiviestit ja palautteen anto Learn-ympäristössä
Aktivointiviestit ovat uusi aktiviteetti Learn-ympäristössä. Tule kuulemaan lisää aktivointiviestin toiminnasta ja siitä, kuinka käyttää sitä ennalta suunnitellun ohjauksen tukena.
Palautteen anto suurryhmille verkossa on haastavaa. Tässä pajassa saat vinkkejä erilaisista palautteen antamisen tavoista.

Paja C. Videotuotannon välineitä Xamkissa
Oppimisen ohjaukseen soveltuvia videopätkiä voi hyvin tuottaa studion ulkopuolellakin. Tule tutustumaan opettajien käytössä oleviin videotuotannon ja -editoinnin työkaluihin.

14.45 – 15.00 Päivän yhteenveto
Mitä tänään opimme? Miten jatkaa oppimista?

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille verkko-opetuksesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille opettajille, hallinnon edustajille sekä opiskelijoille Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Myös yhteistyökumppanien edustajat ovat tervetulleita osallistumaan. Seminaarin toteutuksesta vastaa E-kampus -yksikkö yhteistyössä digimentorien kanssa.

Kysyttävää? Ota yhteyttä
Verkko-opetuksen koordinaattori Tiina Parkkonen tiina.parkkonen@xamk.fi p. 040 648 2711
Verkko-opetuksen koordinaattori Mirva Pilli-Sihvola mirva.pilli-sihvola@xamk.fi p. 044 702 8490