Zoom tulee, AC poistuu

Adobe Connect järjestelmä poistuu ja sen korvaajana on otettu käyttöön paljon toivottu Zoom -järjestelmä. Zoom on verkkoneuvottelujärjestelmä, jolla voi toteuttaa tapaamisia, pienryhmätyöskentelyä sekä webinaareja.  

E-kampus järjestää syksyn aikana useita käyttökoulutuswebinaareja, joissa esitellään Zoomin peruskäyttöä. Koulutukset järjestetään Teams-webinaareina. Webinaarin jälkeen on mahdollisuus kokeilla Zoomin käyttöä yhdessä kouluttajien kanssa.    

Teams on yhteinen työskentelyalustamme ja jatkossakin Xamkissa ensisijainen verkkoneuvottelusovellus. Zoomia voi käyttää niissä tilanteissa, joissa itse arvioi sen olevan tarkoitukseen paremmin soveltuva väline. E-kampus tarjoaa ja järjestää koulutusta ja opastusta Zoomin itsenäisen käytön tueksi.    

Zoomin käyttöönoton myötä pitkään palvellut Adobe Connect -järjestelmä poistuu kokonaan käytöstä. Adobe Connectin uudempi palvelin ac.xamk.fi on käytettävissä elokuun 2023 loppuun saakka. Huomathan, että aktiivikäytöstä jo kesällä 2021 poistettu palvelin flax.xamk.fi, poistuu alkuperäisen aikataulunsa mukaisesti lopullisesti käytöstä jo tammikuussa 2023.    

Zoom perehdytykset:  

  • ti 06.09. klo 13.00 Zoom perusteet haltuun -webinaari  
  • ke 14.09. klo 10.00 Zoom perusteet haltuun -webinaari  
  • ti 11.10. klo 13.00 Zoom perusteet haltuun -webinaari  
  • to 10.11. klo 10.00 Zoom perusteet haltuun -webinaari  
  • pe 09.12. klo 13.00 Zoom perusteet haltuun -webinaari  

Ilmoittaudu webinaareihin Luxin henkilöstön tapahtumat ja sisäiset koulutukset -kalenterissa.  

Luxin henkilöstön tapahtumat ja sisäiset koulutukset –kalenteri 

Halutessasi voit heti aloittaa Zoomin käytön myös itsenäisesti pikaohjeen avulla.   
​​​​​​​Pikaohje Zoomin käyttöön 

Kysymykset Zoomiin tai AC:hen liittyen voi jättää Xinfoon lomakkeella Palvelupyyntö – E-kampus tai sähköpostilla xinfo.e-kampus@xamk.fi 

Spread the love

Vastaa