Mediakasvatus.kirjastot.fi

Suomen yleiset kirjastot ovat kantaneet oman kortensa tekijänoikeuksista tiedottamisen kekoon. Kirjastot.fi-palvelukokonaisuus ylläpitää myös mediakasvatus.kirjastot.fi-sivustoa, jonne on koottu tietoa tekijänoikeuksista.

Päänavigaation linkistä Tekijänoikeus aukeaa sivu Tekijänoikeus ja kirjastopalvelut, jonne on koottu tekijänoikeuksiin liittyvien tietolähteiden linkkejä. Erityisen hyvänä palveluna silmiin pistää Kysy tekijänoikeudesta -linkki. Kyseessä on sivustopalvelun ylläpitämä kysymys- ja vastauspalvelu, jossa vastaajana toimii musiikkikirjastonhoitaja FM Heikki Poroila tai joku muu tekijänoikeuksiin perehtynyt kirjastoalan ammattilainen. Palvelu kuitenkin korostaa, ettei vastauksilla ole ”juridista takuuta”, vaan ne ovat enemmänkin kollegiaalisia.

Kannattaa muuten tutustua mediakasvatus.kirjastot.fi-sivustoon muutenkin kuin vain tekijänoikeusosaan. Sivustolta saa mm. kätevän kootusti tietoa erilaisista tietokone- ja konsolipeleistä ja esim. niiden genreistä, ikärajoista ja sisältösymboleista.

Osku

Spread the love

Vastaa