Webinaareja tekijänoikeuksista

KOTEK- eli ´Koulujen tekijänoikeudet kuntoon´ -hanke on Opetus- ja Kulttuuriministeriön rahoittama ja Suomen eOppimiskeskuksen hallinnoima hanke, joka tiedottaa ja kouluttaa tekijänoikeusasioita opetushenkilöstölle Suomessa. Yksi hankkeen asiantuntijoista on KyAMK:ssakin henkilöstön kehittämispäivänä luennoinut Tarmo Toikkanen.

KOTEK-hanke järjestää maksuttomia tekijänoikeuswebinaareja, joihin voi osallistua omalta tietokoneelta tai vaikkapa älypuhelimen välityksellä. Webinaarit järjestetään joka maanantai 5.9.-10.10. ja sisältävät kaksi tunnin mittaista omaa asiakokonaisuuttaan. Kumpikin webinaari koostuu aina puolen tunnin mittaisesta luennosta, jonka jälkeen on varattu puoli tuntia aikaa osallistujien kysymyksille ja kommenteille. Webinaareista tehdään myös verkkotallenteet, jotka ovat katsottavissa jälkikäteen. Eli vaikka et pääsisi itse webinaariin paikalle, voit katsella ja kuunnella esityksen jälkikäteen itsellesi sopivana aikana.

Webinaareihin ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa http://bit.ly/KOTEK-ilmo

Itse webinaarit pidetään Adobe Connectilla osoitteessa http://bit.ly/kotek-webinaari

KOTEK-hankkeen tekijänoikeuswebinaarit käsittelevät tekijänoikeuden perusasioita, ajankohtaisia teemoja sekä mm. niitä lain kohtia, jotka haittaavat opetusta. Webinaarien vetäjinä toimivat mm. Opettajan tekijänoikeusoppaan kirjoittaneet Ville Oksanen ja Tarmo Toikkanen.

Syksyn webinaariohjelma:

  • 5.9.2011: klo 14 Tekijänoikeuden suojaamat teokset ja tuotokset – Onko kirjassa oleva kaavakuva suojan piirissä? klo 15 Jokamiehen oikeudet toisten teoksiin – Miten otetaan sitaatti veistoksesta?
  • 12.9.2011: klo 14 Opetuksen erityisoikeudet – Saako YouTube-videoita esittää opetuksessa? klo 15 Opetus: yksityistä vai julkista toimintaa? – Tarvitaanko elokuvan näyttämiseen perusopetuksessa erillistä lupaa?
  • 19.9.2011 klo 14 Oppilaitoksen oikeudet opettajan ja opiskelijan tuotoksiin – Saako sijainen käyttää opettajan tekemää aineistoa? klo 15 Miksi julkaista avoimella lisenssillä? – Ylimääräiset yksinoikeudet voi vaihtaa lisänäkyvyyteen
  • 26.9.2011 klo 14 Avoimen verkkosisällön hyödyntäminen – Miten netistä voi hakea laillisesti kuvia omaan diaesitykseen? klo 15 Oman sisällön julkaiseminen avoimella lisenssillä – Opas Creative Commons -lisenssin käyttöön
  • 3.10.2011 klo 14 Oppimateriaalin yhteistuotanto organisaatiorajat ylittäen – Miten avoimella lisenssillä voidaan korvata monimutkaiset tekijänoikeussopimukset? klo 15 Yksityisyydensuoja verkossa ja opetuksessa – Saako oppilaita kuvata ja saako kuvan laittaa Facebookiin?
  • 10.10.2011 klo 14 Remiksaus – Miten eri teoksia voi laillisesti yhdistellä? klo 15 Digilupa ja muut lisenssit – Mitä lisäoikeuksia oppilaitokseen voi ostaa ja mitä niillä tekee?

Osku

Spread the love

Vastaa