iPadin appseista

Testaamme nyt keväällä 2013 uusia tablettitietokonemalleja eli tabeja ja mukana testissä on myös iPad mini, joka sinänsä on tuttu meille kaikille Optekissa koska se on vain pienempi malli normaalista iPadista joka meiltä löytyy jokaiselta jo entuudestaan. Testaus tuo kuitenkin esille pienemmän käyttökoon edut opetus- ja seminaarikäytössä sekä erot käytettävyydessä muutenkin. Uusi iPad minimme on myös 3g-malli eli sillä pääsee aika lailla kaikkialla internetiin, WLANin kantavuusalueista riippumatta. Tämä on kätevää etenkin Kasarmikampuksen koulutusluokassamme 244, jossa koulun WLAN ei kuulu.

Siirtymä iPadin käytöstä iPad miniin teki samalla selvemmäksi mitkä sovellukset eli Appsit ovat oikeasti tarpeellisia kun lähdin tyhjästä laitteesta liikkeelle. En todellakaan asentanut kaikkia sovelluksia mitkä olin ladannut normaalille iPadilleni. Näkökulmana seuraavassa listassa on työperäinen, joten karsin kaikki minulle henkilökohtaiseen käyttöön olevat appsit pois. Käytän sovelluksia mm. tiedostopankkeina, sosiaaliseen median käyttöön ja seuraamiseen, esitysmateriaalin/opetusmateriaalin tekoon sekä havainnollistamiseen.

 

Tässä on lueteltuna sovellukset, jotka koin pakolliseksi asentaa iPad miniinkin:
Adobe Reader
Tämän otin mukaan siksi että PDF-dokumentit ovat mukavammin luettavissa offline ja siksi että tässä tekstiin voi tehdä merkintöjä ja kirjanmerkkejä.
iBooks
Hyödynnän tätä kun teen Macilla iBooks Authorilla kirjoja. Niitä voi esikatsella iBooksissa. Luen toki myös kirjoja tämän avulla.
Paper by Fifty Three
Tätä käytän raapustelukirjana. Teen sillä myös havainnollistamiskuvia materiaaleihin.
Skitch
Kuvien, sivustojen ja tekstien havainnollistamisessa hyvä.
 
Explain Everything
Kaiken havainnollistamisessa hyvä. Itse käytän niin että otan kuvan tai tekstin sivulle ja äänitän päälle ääniselosteen ja teen siitä videon, jonka tallennan Dropboxiin.
Byline (Universal)
RSS-feedien lukuohjelma. Korvaan tällä Google Readerin. Seuraan tiedotteita KyAMK:n sivuilta, monia blogeja ja esim. Uutisotsikoita tällä. Luen blogit tällä nykyään aina.
Google Drive
Google dokumenttien muokkaaminen padilla ja oikeuksien jako ja muu hallinta uusiin ja vanhoihin dokumentteihin. Tiedostonhallinta on musta aika sekava ja ei synkkaa tarpeeksi nopeasti eri alustoilla. En siksi pääasiallisena verkkokansiona käytä.
Dropbox
Käytän tiedostojen tallentamispaikkana ja verkkokansiona. Synkkaa hyvin eri laitteiden välillä ja antaa  monesta softasta tallentaa tänne. Tiedostojen lähetys esim. maililla omalla toiminnollaan tökkii kun oikeudet toimii hankalasti. Kätevä kuvien siirtoon laitteelta toiselle mutta koko Dropbox-tilan tiedostokokorajoite tulee nopeasti vastaan jos siirtää esim. otettuja videoita.
iMovie
Videoklippikoosteet taustamusalla tulee helposti tällä. Saa myös ääntä ja kuvaa väliin sekä tekstityksen. Esim. esittelyvideoissa kätevä.
Keynote
Diaesitysten ja postereiden sekä esitteiden ja kutsujen tekoon mainio. Miellyttävämmän näköinen kuin Powerpointit. Kuvia on todella helppo lisätä esityksiin mutta niiden toimivuus esim. Slidesharessa on ongelmallista. Muunto Powerpointiksi on mahdollista mutta asettelut menee sekaisin, suosin siis PDF-muuntoa.
Pages
Asiakirjojen tekoon. Teen myös koulutus-suunnitelmat ja nimilistat sekä ohjemateriaalit tällä. Kaunista jälkeä helposti. Tälläkin on samaa ongelmaa kuvien kanssa kun vien Slideshareen. Kuvia on kuitenkin tosi helppo lisätä ja asetella.
Facebook Pages Manager
Sivujen ylläpito Facebookissa on tällä helppoa.
Facebook
Oman tilin käyttö ja ryhmäalustoissa toimiminen on tällä ihan jees, mutta voisi olla toimivampikin.
Twitter
Päivitän Twitteriin postaukset tämän avulla. Myös monen eri tilin hallinta on helppoa tällä. Twitterin uusien henkilöiden etsiminen on hankalaa. Uuden viestin näkyminen herättää välillä ärsytysreaktion kun viesti ei näykään kovin helposti heti sovelluksessa.
Skype for iPad
Nettipuheluiden soittamiseen. En käytä paljoa mutta ihan kätevä jos Adobe Connect tuntuu toiselle liian vaikealle tai ei ole asennettuna kaikilla. Skype on yleisempi.
Adobe Connect Mobile
Kokoustaminen ja webinaarien seuraaminen on helppoa tällä. Mulla on oma huone KyAMK:lla joten virtuaalihuone on aina vapaana.
Lisään loppuun vielä yhden lisää, Blog Docs sovellus, jolla kirjoitin tämän postauksenkin, on oikein kätevä blogipostausten kirjoituspaikka WordPress-blogeille joita KyAMK:ssakin tarjotaan koulun omalla palvelimella. Kirjoituksia ei saa poistettua mutta muuten oikein hyvä sovellus.

 

I blog with BE Write

Spread the love

Vastaa