Digiope -palkinto

Digiope (ent. Vuoden verkko-opetusteko) -palkinto on Xamkin sisäinen tunnustuspalkinto, joka myönnetään vuosittain opettajalle, opettajaryhmälle, kurssin verkkototeutukselle tai verkkovälineiden luovalle käytölle. Tavoitteena on nostaa esiin ja jakaa hyviä käytänteitä verkko-opetuksessa ja parantaa verkko-opetuksen laatua. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat tehdä Xamkin opiskelijat ja henkilökunta. Palkinnon saajan valitsee ehdotusten joukosta arviointiraati, joka koostuu verkko-opetuksen asiantuntijoista.

Vuoden 2017 Digiope -voittajat

Voittaja: Mediakasvatuksen perusteet -opintojakso, opettajat Osku Kiri ja Harri Mäkinen

” Opintojakso on uudella tavalla raikas toteutus. Hedelmä, johon tekee mieli tarttua. Toteutuksella on innovatiivisella tavalla yhdistetty Moodle ja blogiympäristö. Opintojakson oppimistehtävät ovat käytännönläheisiä ja ohjaavat opiskelijoita toimimaan. Opettaja on osoittanut rohkeutta ottamalla käyttöön avoimen ympäristön ja esimerkillään innostanut myös opiskelijoita. Erilaisten työtapojen ja välineiden käyttö erittäin monipuolista ja innovatiivista. Oppimateriaalissa hyödynnetty interaktiivisen kuvan mahdollisuuksia. Toteutus antaa muillekin opettajille vinkkejä siitä, mihin suuntaan digiopetusta voisi kehittää. ”

Kunniamaininnat

 • Viestintätaidot, opettajat Osku Kiri ja Asta Siekkinen 
  ”Mukava ensivaikutelma ja yksinkertainen rakenne, jossa käytettävyys säilyy. Osaamistavoitteet hyvin esillä ja välinevalinnat tulevat osaamistavoitteita. Opettajat livenä läsnä esittelyvideon kautta. Teknisesti taitavasti toteutettu ja hyödynnetty monipuolisesti Moodlen ominaisuuksia ja O365:ta. Sisältö koukuttava. Videot kiinnostavia ja vaihtoehtoiset tehtävät mahdollistavat suuntautumisen omien kiinnostusten mukaan. Verkkoneuvotteluharjoitukset tukevat konkreettisesti työelämässä tarvittavia tiimityöskentelytaitoja. Ohjausta ollut tarpeen mukaan saatavilla. Hyvä esimerkki siitä, miten jopa suullista viestintää ja tiimityötaitoja voi opiskella onnistuneesti verkossa.”
 • Ympäristövastuullisuus organisaatiossa, opettaja Liisa Routaharju 
  Opintojakson visuaalinen vaikutelma on selkeä ja aloitus kiinnostava. Välineitä on käytetty monipuolisesti. Videoluennot ovat sopivan pituisia. Opettaja on rohkeasti läsnä persoonallisuudellaan ja osallistuu aktiivisesti keskusteluihin. Osaamistavoitteiden nostaminen esiin osiotasolla on positiivista. Toteutuksessa on mukana myös käyttäjälähtöisyyttä. Opiskelija voi tehdä valintoja ja sitä kautta syventää oppimistaan. Opiskelijoita osallistetaan yhteisen tiedon tuottamiseen wikin avulla”

Verkko-opetusteko-palkinnon voittaja saa palkinnoksi kunniakirjan, tavarapalkinnon sekä oikeuden käyttää Digiope-tunnusta verkkomateriaaleissaan. Kilpailussa jaetaan myös 1-2 kunniamainintaa, joiden vastaanottajat saavat kunniakirjan lisäksi tavarapalkinnot. Ehdotuksia jättäneet osallistuvat yllätyspalkinnon arvontaan. Lue lisää kilpailun säännöistä.

Vuoden 2017 arviointiraati kiinnittää huomiota voittajaa valitessaan varsinkin seuraaviin asioihin:

 • ohjaus ja tiedotus,
 • toteutuksen rakenne,
 • osaamistavoitteita tukeva ja innovatiivinen välineiden ja menetelmien käyttö sekä
 • ulkoasu.

Raati pitää itsellään oikeuden valita palkittava opettaja/toteutus/käytäntö ehdotusten ulkopuolelta. Vuoden 2017 arviointiraatin jäsenet ovat

kehityspäällikkö Eeva Kuoppala, Xamk, opetuksen hallinto ja kehittäminen
lehtori Mari Järvenmäki, Xamk, metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö (vuoden 2016 Vopeteko-voittaja,)
verkkopedagogiikan yliopettaja Irja Leppisaari, Centria AMK
verkko-opetuksen koordinaattori Mirva Pilli-Sihvola, Xamk, E-kampus

 

Aiempien vuosien Vopeteko-voittajat

2016

Voittaja: Mari Järvenmäki, opintojakso Elintarvikevalvonta 2

Kunniamaininnat

 • Liiketalouden koulutus, Mikkeli  Erityismaininnan saivat toteutukset Esimies asiakkuuksien kehittäjänä ja Talousnäkökulma esimiestyössä.
 • Nuorten mielenterveys- ja päihdetyö, palkitut opettajat Leena Uosukainen &  Pirjo Hartikainen

2015

Voittaja: Sari Parkkinen, opintojakso Saksan kertauskurssi verkossa

Kunniamaininnat

 • Helena Horn, Palkittu oppimistehtävä: opiskelijablogit paikalllislehdessä
 • Elisa Marttila, palkittu toteutus: Sisätautien hoitotyö
 • Marko Kananen, palkittu toteutus: Cultural competence in multicultural Finland

2014

Voittaja: Tiina Lybeck, opintojakso Seksuaaliterveyden edistäminen

Kunniamaininnat:

 • ”Hiomaton timantti”: Arja Sinkko, palkittu toteutus: Teollisuustalous
 • ”Oppimisen ytimessä” Annamaija Siren, palkittu toteutus: Kriminaalityö 

2013

Voittaja: Taina Lehtonen, palkittu opintojakso: Anatomia ja fysiologia

Kunniamaininnat

 • Sami Heikkinen, palkittu toteutus: Konseptointi ja tuotteistaminen
 • Päivi Korhonen, palkittu toteutus: Ranskan alkeiskurssi 1: Bonjour! 

2012

Voittaja: Reijo Honkonen, palkittu toteutus: Kirjallisuuden opintojakso

Kunniamaininnat

 • Maija San, lehtori, palkittu toteutus: Ammattialan englanti EN09SA
 • Kielten opettajat, palkitut toteutukset: Terveysalan venäjä, Saksa 1 verkkokurssi, Svenska för reseledare, Professional English and business communication skills, Destination Finland for adult students