Digigoodies-webinaarit – hyvien käytäntöjen jakamista

Kyamkin ja Mamkin yhteinen digimentoriverkosto aloitti toimintansa tammikuussa 2016. Koko kymmenhenkinen porukka “digiemojensa” kanssa kokoontui yhteen miettimään toimintansa tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen. Osaamisen jakaminen ja näkyväksi tekeminen Xamkin sisällä on yksi verkoston tärkeä tavoite. Halu nähdä ja kuulla, mitä muut opettajat tekevät nousi esiin myös digimentorien omille koulutusaloilleen tekemissä kartoituksissa. Yhdeksi työkaluksi hyvien käytäntöjen jakamiseen otettiin Digigoodies -nimen saaneet webinaarit.

Kevään 2016 ja Xamkin historian ensimmäisen Digigoodies -webinaarin päätähtiä olivat opettajat. Omia verkko-opetuksen käytäntöjään esittelivät Vuoden verkko-opetusteko -palkitut Taina Lehtonen (Vopeteko 2013) ja Tiina Lybeck (Vopeteko 2014) ja Sari Parkkinen (Vopeteko 2015). Tainan Anatomian ja Fysiologian opetuksessa hyödynnetään monenlaisia oppimisen muotoja ja työvälineistä erityisesti Adobe Connectia. Tainan toteutus mahdollistaa verkko-osallistumisen, mutta sisältää myös vapaaehtoisia lähiopetustilaisuuksia. Monipuolisuutensa vuoksi toteutus on kerännyt kiitosta myös oppimisvaikeuksista kärsiviltä opiskelijoilta. Tiina Lybeckin Seksuaaliterveyden perusteet -opintojakson vahvuuksia ovat selkeys, sisällön monipuolisuus ja portfoliopohjainen osaamisen arviointi. Sari Parkkisen Saksan kertauskurssilla on panostettu suulliseen viestintää ja opiskelijoiden aktivoimiseen. Toteutus houkuttelee toimimaan ja käyttämään kieltä.

Vopeteko -palkittujen lisäksi ensimmäisessä webinaarissa esiintyivät digimentori, lehtori Ulla Korvenpää ja Vopeteko -kunniamaininnalla palkittu lehtori Helena Horn. He molemmat ovat käyttäneet blogeja viestinnän opetuksen tukena. Helenan opiskelijat ovat tuottaneet blogitekstejä paikallislehteen. Ullan opiskelijoille blogit ovat olleet henkilökohtaisia oppimisympäristöjä ja oman oppimisen työkaluja.

Kaikki puheenvuorot tallennettiin ja ne ovat nyt nähtävissä Staffissa. Digigoodies -webinaarien sarja jatkuu toukokuussa 13.5. klo 13-15 osoitteessa http://flax.kyamk.fi/digimentorit. Lisää webinaareja on luvassa syksyllä 2016.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *