Parannuksia uuden Moodlen käytettävyyteen

Moodlen kehitystyö on ollut nopeaa. 25. kesäkuuta 2012 Moodlesta julkaistiin uusi versio, Moodle 2.3. Sitä ei ole (vielä) asennettu KyAMK:n viralliseksi Moodleksi, mutta testausten perusteella Moodle 2.3 toisi vihdoin kaivattuja uudistuksia oman kurssisivun ja tiedostojen hallintaan. Seuraavassa muutamia ominaisuuksia, jotka helpottavat työtä ja säästävät aikaa Moodlen käytössä.

Tiedostojen tallennus omalta tietokoneelta Moodleen: Avaa kurssisivu, laita muokkaustila päälle, ja vedä ja pudota tiedosto(t) haluamaasi kohtaan kurssisivulle. Yhdellä kertaa voi viedä useitakin tiedostoja. (Ennen tiedostojen lisääminen piti tehdä monimutkaisen ja monivaiheisen ”Linkitä tiedostoon tai web-sivuun”-toiminnon kautta.)

Aineistojen, aiheosioiden ja lohkojen siirtely onnistuu vetämällä ja pudottamalla: Kurssisivun sisältöjen sijaintia voi muuttaa vetämällä ja pudottamalla. Muokkaustilan ollessa päällä esimerkiksi ns. aihelaatikoita voi siirtää sivulla ylemmäksi tai alemmaksi vetämällä ja pudottamalla.

Tiedostojen nimeäminen onnistuu suoraan kurssisivulla: Laita muokkaustila päälle, paina kynäkuvaketta, kirjoita uusi nimi ja paina enter-painiketta. Aineiston nimen muuttaminen onnistuu muutamassa sekunnissa, sillä enää ei tarvitse avata erillistä asetussivua.

YouTubessa on lyhyt video, joka esittää edellä mainittuja ominaisuuksia: www.youtube.com/watch?v=nRsXZiHZBDA

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nRsXZiHZBDA[/youtube]

Vastaa