Verkko.ope -seminaarissa palkittiin vuoden verkko-opetusteko

Verkko-opetuksesta ja sen mahdollisuuksista kiinnostunut Xamkin henkilöstö kokoontui ennen talvilomaa Kouvolan kampukselle Verkko.ope -seminaariin. E-kampuksen organisoima seminaari toteutettiin nyt viidennen kerran. Seminaarin ydinajatus on alusta saakka ollut hyvien käytäntöjen jakaminen yli koulutusalarajojen. Niinpä päivän ohjelmassa korostuu omien opettajien ja asiantuntijoiden puheenvuorot. Tänä vuonna esiintyjiksi oli saatu aika monta Vuoden verkko-opetusteko -äänestykseksessä menestynyttä toteutusta ja opettajaa. He esittelivät erilaisia tapoja hyödyntää opetusteknologiaa omassa opetuksessaan, joko verkkototeutuksen osana tai kontaktiopetusta rikastamassa. Käytännön esimerkeistä kävivät hyvin ilmi eri koulutusalojen erityispiirteet samoin kuin se, miten pienetkin asiat voivat olla merkittäviä opiskelijoiden kannalta.

Yksi päivän kohokohta oli Vuoden verkko-opetusteko -palkinnon voittajan julkistaminen. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli ennätysmäärä. Kaikkiaan 39 eri toteutusta tai opettajaa sai ääniä. Näiden joukosta esiraati seuloi 12 opintojaksoa, jotka Vopeteko -raati kävi läpi ja arvioi. Hyviä ehdokkaita oli paljon ja oli haasteellista valita palkintojen saajat. Marin toteutus valikoitui lopulta voittajaksi rohkeutensa ja raikkautensa ansiosta. Moodle ja blogi yhdistettiin onnistuneesti, oppimistehtävät olivat käytännönläheisiä ja opiskeluaineistoa oli elävöitetty  teknologian mahdollisuuksia hyödyntäen. Lisätietoja kilpailusta ja muista palkituista löydät Vuoden verkko-opetusteko -sivulta.

Myös E-kampuksen väelle seminaari on hieno tilaisuus nähdä erilaisia käytännön toteutuksia ja tapoja hyödyntää tarjolla olevia työkaluja. Voimme omassa työssämme viedä hyviä ideoita eteenpäin ja toisaalta auttaa opettajia löytämään uudenlaisia, heille ehkä helpompia tapoja toteuttaa hienoja ideoitaan. Seminaariperinne ja Vopeteko -kilpailu tulevat siis jatkumaan, vaikka pyrimmekin ensi vuodeksi hieman uudistamaan Vope -konseptia!

Verkko.ope -seminaari kokosi Kouvolan kampukselle joukon opetusteknologian hyödyntämisestä kiinnostuneita opettajia.

Spread the love

Vastaa