Tutustu Moodlen ja portfolion uusiin ulkoasuihin

>> Read the English version of notice

Moodlessa ja Portfoliossa otetaan käyttöön Xamkin ilmeen mukaiset ulkoasut 5.12.2016.  Ulkoasun käyttöönotto ei aiheuta muutoksia Moodlen toimintoihin, eikä sillä ole vaikutusta käyttäjien tai opintojaksoalustojen sisältöihin.

Portfolio-järjestelmä päivitetään ulkoasun käyttöönoton yhteydessä. Portfolio-järjestelmän päivityksellä tai uuden ulkoasun käyttöönotolla ei ole vaikutusta käyttäjien sisältöihin.

Moodlen uusi ilme

Moodlen etusivu muuttuu uuden ulkoasun myötä kaikkein eniten. Kirjautuminen tapahtuu jatkossa ”Tervetuloa oppimaan” otsikon alla olevalla kirjautumislomakkeella.

Moodlen etusivu

Etusivu

Oma kotisivu säilyy uudessa ulkoasussa rakenteeltaan aiemman kaltaisena. Suurimmat muutokset koskevat sivun väritystä. Moodlen sisäsivuille tulee uutena ominaisuutena käyttöön alapalkki, joka sisältää hyödyllisiä linkkejä.

Oma kotisivu

Oma kotisivu

Opintojaksojen sivuilla suurin muutos värien ja alapalkin lisäksi on lohkojen (navigaatio, asetukset, yms.) siirtyminen sivun oikeasta laidasta vasempaan laitaan.

Opintojakso-näkymä

Opintojakso-näkymä

Portfolion uusi ilme

Portfolion etusivu eli Työpöytä sekä Oma sisältö -osiot säilyvät uudessa ulkoasussa rakenteeltaan samankaltaisena kuin aiemmin. Suurimmat muutokset koskevat sivun väritystä. Uutena elementtinä sivulla on alapalkki, joka on samanlainen Moodlen kanssa.

Työpöytä-näkymä

Työpöytä-näkymä

Isoin muutos Portfoliossa liittyy Työnäyteet-osion sivujen muokkaamiseen. Jatkossa muokattava sivu tallentuu automaattisesti ja lisättävän elementin asetukset avautuvat näkymän oikeaan reunaan.

Sivunmuokkaus-näkymä Työnäytteet-osiossa

Sivunmuokkaus-näkymä Työnäytteet-osiossa

Uuden elementin lisääminen

Uuden elementin lisääminen sivulle

Spread the love

Vastaa